Stvaranje identiteta ; brendiranje, izrada logogotipa…

Brendiranje je izraz koji klijenti s kojima smo u kontaktu često koriste misleći na logo, no i obrnuto.

Logo, skraćeno od logotipa, predstavlja dizajnerski izraz za trademanr napravljen od posebnon dizajniranih fontova ili simbola (Logos grč. Riječ).

Poput Nike logotipa, logo je simbol, monogram,emblem ili neka druga vrsta grafičkog izričaja. Logo, sam po sebi, nije brend. Ono što logo jest, je simbol za brend.

Sada, kada razumijemo što je logo, lakše ćemo shvatiti pojam brendiranja.

Teško je govoriti o stvaranju identiteta, bez potpunog razumijevanja riječi logo i brend.

Brend, je puno širi pojam, to je “osjećaj” koji potrošaći imaju o proizvodu ili usluzi. Taj j osjećaj, ili proces, nemože se kontrolirati, no moguće je utjecati na njega.

Ovih par ilustracija označava razliku između marketinga, PR-a, oglašavanja i brendiranja.

Puno elemenata označava brend. Web stranica, izgled prodajnog prostora, logo, grafički dizajn pakiranja, sam proizvod, font itd…

Dakle, da sumiramo, identiet ćemo stvoriti na sljedeći način. Krenuti ćemo izradom logotipa. Klijentu ćemo ponuditi par solucija, kako bi vidjeli koji najbolje opisuje njegovu viziju. Ovime rješavamo najčešći problem ove branše, a to je razlika u ukusu i iskustvu dizajnera i klijenta. Kako objektivno predstaviti rješenje koje će savršeno predstavljati klijentovu viziju.

Logotip će biti prvi vizualni element koji će klijent vidjeti, moći dati svije prijedloge, i općeito nastati će vizualno opipljiv početak, nakon kojeg se može pristupiti izradi svih ostalih aspekata brendiranja.

Primjeri logotipa :

Cipele Gulija ; logotip i Facebook cover
1506522_1509287082692940_1030859181478219028_n
Black Dragon Akademija ; prijedlozi logotip
image-11
logo, brendiranje
logo, brendiranje
12782464_200307876993232_1013385222_n
Brendiranje ; Gladiator Sport
Imate pitanje vezano za trošak ili učinkovitost digitalnog marketinga?