Blog

22/10/2015

Odabir web dizajnera

Nadamo se da se slažete da nije arogantno tvrditi da neki ljudi jednostavno NISU dobri u tome što rade. Jednostavno nisu. Svakog web developera ništa ne užasava više nego „preuzeti“ nečiji projekt s kojim klijent nije zadovoljan. Kako nekome objasniti da će potrošiti puno više novca nego što je trebao samo zbog pogreške arogantnog „neshvaćenog umjetnika“ koji je svoju viziju stavio ispred klijentovih potreba? Kako bi izbjegli takve i slične situacije prilikom odabira web dizajnera pripazite na ove 3 sitnice…

 

  1. „Tako nešto nije moguće.“ Ma sve je danas moguće. Možda je skupo. Možda se Vašem dizajneru neda baš toliko gnjaviti oko projekta. Možda se radi o neznanju. Možda se radi o aroganciji ; o činjenici da je zadatak prejednostavan. S druge strane, možda ste zaista previše puta gledali Matrix i imate određena nerealna očekivanja. Naravno, nemojte očekivati da će Vam web site podariti sposobnost letenja ili telekinetičke sposobnosti, ali ako ste nešto već negdje vidjeli, izvedivo je. Da skratimo ; „nije moguće“, u pravilu znači „ne znam kako to napraviti“.

 

  1. Odabrali ste NAJjeftinijeg dizajnera na tržištu. Ozbiljno? Baš NAJjeftinijeg? Štefa iz kvarta? Mislim…Mirko traži i pivicu ali barem dizajnira ikone. Šalu na stranu, ovo je ogledalo Vašeg posla prema svijetu. Vremena su teška, ali ekstrem nikada nije dobar, bio on pozitivan ili negativan. Birajte dizajnera kao vino u restoranu. Nešto skuplje od najeftinijeg u pravilu je dobro mjesto za početi.

 

  1. Plugin za ovo i plugin za ono. Template tu, i template tamo. Dame i gospodo, ne zavaravajte se, web development je TEŽAK, kompleksan, mukotrpan i dugotrajan proces. Vi trebate profesionalca, programera, osobu koja je u stanju prepoznati Vaše potrebe, i u skladu sa njima ponuditi Vam direktno primjenjiva rješenja.

 

KAKO ODABRATI „DOBROG“ WEB DIZAJNERA?

Tko zna…uvijek je dobro porazgovarati sa prošlim klijentima, pogledati prošle radove…ali garancija naravno nema. Naravno, uvijek možete taj problem rješiti tako da kliknite ovaj link i budete bez brige. Osim ako ste baš zapeli za tu ideju letenja.

[su_spacer size=”50″]
, ,
About Svebor Buljevac